DE HANZEPERSEN > de zeven hanzesteden

Het drukkerscollectief De Hanzepersen heeft op 17 juni j.l. zijn zesde gezamenlijke drukwerk gepubliceerd. Een boek getiteld Zeven Hanzesteden. De deelnemende zeven drukkers verbeelden ieder op eigen wijze in een eigen katern een hanzestad, de een in poëzie, de ander in proza, al dan niet vergezeld van kleurrijke grafiek. Stroomafwaards gerekend komen langs de IJssel de steden Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Kampen, Zwolle en Hasselt voorbij.

De deelnemende drukkers zijn Doortje de Vries (Eikeldoorpers, Apeldoorn), Kees Thomassen (De Uitvreter, Woold), Henk Francino (De Pers Achter de Muren, Deventer), Toos Elfrink (ooei Grafisch Ontwerp, Deventer), Niels Kilinkenberg (Pers Aldo, Deventer), De Overkant (Sjaklien Euwals, Fuentes de Cesna), en Peter Duijff (De Eierland Pers, Schalkhaar).

Het eerste exemplaar van het boek werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in de drukkerij van Henk Francino (De Pers Achter de Muren) overhandigd aan Ina Kok, conservator Handschriften en Oude Drukken aan het Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek te Deventer om toe te voegen aan de collectie.

Het boek werd ge(boek)drukt in een oplage van 77 exemplaren, heeft 74 pp. en meet 15,5 x 25,3 cm staand. Er zijn 25 ex. beschikbaar voor de vrije verkoop. Belangstellenden kunnen een exemplaar bestellen voor € 35,-. Inlichtingen over het bestellen zijn te krijgen > stuur een mailtje naar toos@ooei.nl